Wat is het verschil tussen een POP3, IMAP of ActiveSync mailbox?

POP3

POP3 staat voor "Post Office Protocol"

Als je op deze manier e-mail gebruikt, worden de e-mailberichten lokaal op je computer opgeslagen. Deze techniek is het oudst, want als er iets met je computer gebeurt en je hebt geen back-up gemaakt van je e-mailberichten, dan ben je deze allemaal kwijt.

Wij bij Fiberweb vinden dit ook niet zo leuk, dus wij bieden je bij elk abonnement 1TB aan opslagruimte. Op die manier kan je je e-mail gewoon ook op de server laten staan en hoef je je nergens zorgen om te maken.

Een nadeel van POP3 is wel dat wanneer je een e-mail leest, deze op de server niet als "gelezen" gemarkeerd staat. Ook kan de server enkel je inkomende e-mails bijhouden, niet je uitgaande.

Wil je graag gebruik maken van de back-up service van Fiberweb voor je e-mails? Voeg dit dan hier toe aan je abonnement!

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

IMAP(4)

IMAP(4) staat voor "Internet Message Access Protocol" en is de moderne vorm van het POP3 protocol. BIj IMAP worden je e-mails standaard bewaard op de server en ook op je computer. Als je een e-mail verwijderd op je computer, dan wordt deze ook op de server verwijderd.

Als je een e-mail verwijdert op je computer, dan wordt deze ook op de server verwijderd. Verwijder je geen e-mails of archiveer je ze netjes in je e-mailprogramma, dan worden deze e-mails ook online bewaard. 
Als je computer crasht is er geen probleem. Zodra je jouw e-mail account weer installeert op je computer via imap, haalt deze alle e-mail weer van de online server af.

Ook voor IMAP krijg je bij Fiberweb 1TB aan ruimte!

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

ActiveSync

Een bekend voorbeeld van ActiveSync mail is Exchange van Microsoft. Er bestaand ook alternatieven voor die licentievrij zijn. Zo gebruiken wij bij Fiberweb hiervoor Zimbra.

Het ActiveSync protocol werkt hetzelfde als imap, met een bijkomend voordeel dat je agenda en contacten ook gesynchroniseerd worden. Deze staan zowel online en lokaal op je computer.

Bij ActiveSync hoef je ook geen server instellingen te configureren zoals bij POP3 en IMAP, alleen je e-mailadres en wachtwoord en je e-mailprogramma doet de rest.

Deze manier van e-mailen wordt voornamelijk door zakelijke gebruikers gekozen. 

Uiteraard krijg je als klant van Fiberweb ook hier 1TB aan opslagcapaciteit!